Nákup on-line Způsoby dopravy Způsoby platby Výhody s Hitpasem Výprodejové trháky Kompetentní poradenství
Kuchyňské nože Kategorie
Kvalitní sada kuchyňských nožů z XXXLutz.

KUCHYŇSKÉ NOŽE

Čím vyšší je kvalita nože, tím déle budete mít radost z krájení a vaření. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují kvalitu nožů – použitý materiál, například nerezová ocel nebo keramika, zpracování nebo ergonomická rukojeť. Bez ohledu na to, jak kvalitní jsou vaše kuchyňské nože, jedna zásada platí vždy: Kdo má ocelové nože a chce se z nich dlouho radovat, měl by je mýt raději ručně.


Další informace:
Rozdíly v kvalitě, Speciální nože, Správné broušení


XXXL rozmanitost nožů

XXXL VÝBĚR KUCHYŇSKÝCH NOŽŮ

Svět kuchyňských nožů je téměř nekonečný – v XXXLutz najdete ideální výběr pro svoji přihrádku na nože. V každé kuchyni by mělo být alespoň několik speciálních nožů, jako je nůž na chleba, nůž na maso, nůž na rajčata a nůž na loupání. Zde se také dozvíte, jak si můžete sami nabrousit nůž.

Rozdíly v kvalitě: Kuchyňské nože všech cenových kategorií

V XXXLutz najdete kuchyňské nože všech stupňů kvality – od základního modelu pro hobby kuchaře přes kvalitní kuchyňské nože z kované nožové oceli až po velmi kvalitní, zčásti ručně kované, japonské nože s dřevěnou rukojetí. Nože se neliší jen vlastnostmi, jako je tvrdost čepele a možnost mytí v myčce, ale také tím, jak trvanlivá je ostrost čepele nože.

Cenově výhodné značkové kuchyňské nože v XXXLutz

JEDNODUCHÉ NOŽE
PRO HOBBY KUCHAŘE

Cenově výhodné základní kuchyňské nože pro hobby kuchaře jsou vyrobeny z čepelové oceli (nožové oceli) různých stupňů kvality. Proto jsou cenově výhodnější než kované nože, ale ostrostí čepele a krájecími vlastnostmi se nevyrovnají vysoce kvalitním nožům.

WMF nabízí ideální základní nože, které jsou výrazně robustnější a odolnější než běžné nože z čepelové oceli. Ostrost čepele se ovšem úplně nevyrovná kvalitním kovaným nožům.

Modrý keramický nůž WMF v XXXLutz.

KERAMICKÉ NOŽE
MOŽNOST MYTÍ V MYČCE

Nože s keramickou čepelí se těší rostoucí oblibě. Velkou předností je, že keramické nože patří k nejtvrdším na světě. Vyznačují se 100% odolností vůči mytí v myčce, takže je můžete dát do myčky bez obav ze snížení kvality, a zachovávají si svoji ostrost v průměru desetkrát déle než normální ocelové nože.

Tvrdost ovšem také způsobuje, že se keramické nože nemohou přizpůsobit řezané potravině, jako například praktický filetovací nůž, nebo že se může ulomit, když spadne na zem.

Elegantní, kvalitní ocelové nože WMF v XXXLutz.

KOVANÉ NOŽE
KVALITNÍ

Kvalitní kuchyňské nože z kované nožové oceli se vyznačují – v porovnání se základními noži – lepšími krájecími vlastnostmi a dlouhodobější ostrostí čepele. Příprava i samotné řezání a krájení masa a ryb je pak opravdu zábavou.

Pro různá použití existují rozdílná složení oceli. Filetovací nože mají například na rozdíl od ostatních kovaných nožů měkčí, pružnější čepel pro krájení tenoučkých filetů podél kůže.

Důležité: Absolutně nerezové jsou pouze nýty a čepele ze speciální oceli 1810, která je mimořádně odolná a je považována za vhodnou do myčky.

Elegantní japonské nože v XXXLutz.

JAPONSKÉ NOŽE
PROFESIONÁLNÍ NOŽE

Japonské kuchyňské nože jsou tím nejlepším, co může trh s noži nabídnout. Díky dlouhé tradici výroby nožů v Japonsku jsou tyto kuchyňské nože velmi robustní a vyznačují se extrémní ostrostí a kvalitním zpracováním z nerez oceli nebo damascénské oceli. Japonské kuchyňské nože jsou velmi dobře vyvážené a jejich dřevěná rukojeť padne skvěle do ruky.

Japonské nože sice nejsou tak levné jako běžné nože, ale kdo s nimi někdy pracoval, pozná a ocení významný rozdíl v kvalitě.


Speciální nože

Kuchyňské nože pro každé použití

Na každé menu se používají různé speciální nože, protože každý nůž má svůj specifický výbrus nebo například měkčí čepelovou ocel, aby bylo dosaženo dokonalých výsledků řezání a krájení.

Kvalitní nože na chleba s vlnitým výbrusem v XXXLutz.

NOŽE NA CHLEBA

Vlnitý výbrus, který je pro nože na chleba typický, výrazně zlepšuje vlastnosti při krájení křupavého chleba.

  • Perfektní na křupavé povrchy
  • Dlouhá a silná čepel pro pohodlnější krájení i tvrdých kůrek chleba
  • Ideální na krájení chleba nebo kůrky vepřové pečeně
Kvalitní nože na maso v XXXLutz.

NOŽE NA MASO

Nože na maso mají zvlášť dlouhou a úzkou čepel, takže s nimi lze velmi přesně řezat.

  • Maso se netřepí
  • Maso na úzké čepeli téměř neulpívá
  • Přesné řezání
Kvalitní šéfkuchařské nože a nože Santoku v XXXLutz.

ŠÉFKUCHAŘSKÉ NOŽE A NOŽE SANTOKU

Šéfkuchařské nože a nože Santoku se vyznačují extrémní ostrostí. Umožňují velmi jemné řezy.

  • Velmi ostré nože na jemné řezy
  • Nerozmačkají potraviny
  • Ideální na ryby, maso a zeleninu

Čisté řezy se steakovými noži z XXXLutz.

STEAKOVÉ NOŽE

Steakové nože umožňují čistý řez a mají buď hladkou, nebo zoubkovanou čepel. Protože maso při krájení nerozmačkávají, uniká jen málo masové šťávy – steak zůstane šťavnatý.

  • Hladká nebo zoubkovaná čepel
  • Maso se při krájení nerozmačká
  • Přesné řezy
Snadné krájení s noži na rajčata z XXXLutz.

NOŽE NA RAJČATA

Díky vlnitému výbrusu můžete nožem na rajčata snadno krájet rajčata, papriku a jinou zeleninu se silnou slupkou.

  • Vlnitý výbrus pronikne i pevnými slupkami a tvrdými kůrkami
  • Vlnitý výbrus umožňuje čisté řezy i u měkkých potravin – bez sklouznutí
  • Praktický tvar pro pohodlnější krájení ovoce a zeleniny
Praktický nůž na loupání z XXXLutz.

NOŽE NA LOUPÁNÍ

Nože na loupání jsou malé praktické nože na loupání ovoce a zeleniny.

  • Čepel je většinou dlouhá asi 8 cm
  • Loupací nože se speciálním zahnutým tvarem pro loupání beze zbytků
  • Snadné loupání, protože čepel nože se díky speciálnímu tvaru přizpůsobí každému směru krájení

TIP PORADCE:

Kvalitní kované kuchyňské nože byste v žádném případě neměli dávat do myčky, protože se tupí čepel a agresivní mycí prostředky mohou narušit tvrdost čepelové oceli. Po použití doporučujeme omýt nůž teplou vodou s jemným mycím prostředkem a pak osušit látkovou nebo papírovou utěrkou.

Správné broušení nožů

Broušení nože je základ

Při častém používání ztrácejí nože svoji ostrost. Kuchyňské nože si můžete doma snadno nabrousit i sami. Potřebujete k tomu ovšem správné nástroje, jako je ocílka, brousek nebo praktický ostřič nožů. Ostřič nožů je základním modelem pro hobby kuchaře – můžete s ním pravidelně a pohodlně ostřit čepel nože. Důležitá je ovšem kvalita ostřiče nožů a nože. Obecně platí: Čím je nůž kvalitnější, tím lépe se dá znovu nabrousit. Při broušení ocílkou je důležité přejíždět nožem po ocílce vždy v úhlu mezi 15° a 20°. Abyste dosáhli rovnoměrné ostrosti, musíte vždy brousit celou řeznou plochu od špičky nože až po rukojeť. Pokud použijete brousek, musí být na brousku dostatek vody, aby se snížilo tření. Jen tak můžete současně s rovnoměrnými brusnými pohyby dosáhnout ideálních výsledků.

E-shop XXXLutz

Pohodlné nakupování vhodných kuchyňských nožů on-line

Hledáte nový nůž na maso nebo si chcete pořídit filetovací nůž na víkendovou přípravu rybích specialit? Pak jste v e-shopu XXXLutz zcela správně. Zde si můžete vybrat vhodný nůž ze široké nabídky klasických nožů a speciálních nožů a pak si ho nechat poslat poštou až domů. Pokud máte speciální přání, můžete se kdykoliv obrátit na odborníky na nože v XXXLutz a požadovaný nůž si individuálně objednat z katalogů značkových výrobců, například WMF.