Po slavnostním obědě dáte většinu nádobí do myčky. Kvalitní nože, dřevěná prkénka a některé další citlivé nádobí by se však mělo mýt ručně. Proto je
kuchyňský dřez důležitou součástí vybavení do kuchyně. Co je při výběru dřezu důležité? Aby měl dostatečně velký odkapávač, kde necháte umyté nádobí oschnout. Pokud myjete nádobí ručně jen zřídkakdy, pak doporučujeme dřez s menší odkapávací plochou. Kuchyňské dřezy s prkénkem šetří místo i kroky. Některé dřezy mají místo odkapávací plochy samostatný odkapávač jako druhý menší dřez. Umytá rukola, špenát, rajčata tam rychle odkapou a voda se nebude zbytečně roznášet po kuchyni. Dalším praktickým detailem je excentrické ovládání výpusti dřezu – excentrem můžete vypustit vodu ze dřezu suchou rukou pomocí ovladače nainstalovaného vedle baterie. Aby se odpad neucpal, používejte do dřezu vždy sítko, které zachytí drobné zbytky jídla – je to maličkost, ale dokáže zabránit velkým problémům.