Moderní jídelna vypadá šik, pokud v ní hlavní roli hraje
minimalismus. Jde o to, že je třeba klást důraz na to, co je opravdu důležité, a to ostatní upozadit, respektive vůbec nemít. Cílem je vnést do prostoru „optický klid“, který je klíčem k tomu být schopen se oprostit od všednodenních starostí.
Za královnu minimalismu se považuje Japonka Marie Kondo. Její metoda
„KonMari“ přivedla spoustu lidí po celém světě na cestu minimalistického životního stylu. Pro moderní jídelnu to konkrétně znamená vsadit na jednotný barevný koncept, nábytek v puristickém designu, u něhož je funkce více než vzhled. Co se týče dalších objektů v prostoru, je optimální jejich počet zredukovat na minimum.
Jídelna při tom nemusí působit prázdně. Pomocí dekorací jako
vázy, rostliny v květináčích,
koberce pod jídelním stolem nebo díky decentním rámům na obrazy ozdobeným
Fineline Art získá váš domov osobitost.