Nákup on-line 24/7 Způsoby dopravy Vyzvednutí/rezervace Způsoby platby Výhody s HIT kartou Výprodejové trháky Aktuální akce

Struhadla

Produktů

Struhadla pro jemnou práci v kuchyni

Pokud dojde při pečení a vaření na jemnou práci, je na řadě struhadlo. Díky němu lze ovoce, zeleninu a jiné přísady nastrouhat rovnoměrně a najemno. Podle toho, jak velké jsou otvory, rozlišujeme hrubá a jemná struhadla. Hrubé struhadlo je vhodné především pro ovoce a zeleninu, například mrkev do salátu, okurky do tzatziki nebo brambory do bramboráků se bez něj neobejdou. Jemné strouhání se používá hlavně u koření, zázvoru nebo čokolády na vaření. Kdo si rád posype těstoviny nastrouhaným parmazánem, sáhne po struhadle na sýr nebo speciálním struhadle pro parmazán.

Struhadla v různých velikostech & tvarech

Rozlišujeme struhadla jemná a hrubá, univerzální a speciální jako na parmazán nebo muškátový oříšek, a navíc jsou k dostání v nejrůznějších tvarech. Místo určitě ušetří plochá struhadla, která se ke strouhání používají nejlépe ve vodorovné poloze položená přes misku. Součástí mnohých modelů je proto i vhodná nádoba. Obzvlášť praktickými a velkými plochami pak přesvědčí čtyřhranná struhadla, jejichž každá hrana je opatřená jinou strouhací plochou. Pro tvrdší potraviny jako čokoládu se hodí kuchyňský mlýnek. Suroviny stačí jen naplnit do trychtýřovitého otvoru a točit pomocí kličky. Menší mlýnky jsou častým tvarem také například u struhadel na sýry.

Správná manipulace & čištění

Díky ostrým hranám otvorů může být používání struhadel nebezpečné. Aby se předešlo zbytečným zraněním, mají mnohá struhadla ochranný kryt na prsty. Důležité jsou kromě toho ergonomický úchyt a protiskluzová podložka. I při čištění si dávejte pozor na prsty! Zbytky, které se zachytily ve štěrbinách, je nejlepší odstranit pomocí kartáče na nádobí. Většina struhadel je vyrobená z nerezové oceli, a lze je proto umývat v myčce nádobí. Navštivte e-shop XXXLutz a vyberte si z naší nabídky struhadel!