Nákup on-line 24/7 Způsoby dopravy Vyzvednutí/rezervace Způsoby platby Výhody s HIT kartou Výprodejové trháky Aktuální akce
Varná deska s hrnci

Nádobí podle druhu varné desky

Každý druh varné desky s sebou přináší určité vlastnosti. Pro indukční varnou desku je například nutné nádobí s magnetickým dnem. Pro sklokeramickou desku jsou vhodné v zásadě všechny hrnce a pánve. Plynové desky vyžadují pro změnu nádobí, které vydrží vysoké teploty. Na elektrické plotýnky se dá použít v podstatě veškeré běžné nádobí. V XXXLutz jsou téměř všechny hrnce a pánve vhodné pro všechny druhy varných desek.

Indukční varná deska

Nádobí na indukční varnou desku

Pokud ve své domácnosti používáte indukční varnou desku, musíte dbát při nákupu hrnců a pánví na to, aby měly magnetické dno, které kompletně přiléhá na varnou desku. Jen tak se nádobí rozehřeje. Obzvlášť vhodné jsou hrnce a pánve ze smaltu a železa, neboť mají magnetické vlastnosti. Také nerez 18/00 je ideálním materiálem pro dno indukčních pánví a hrnců.

Nádobí na indukční desku

Ukázat další tipy
gaskochfeld

Nádobí na plynovou varnou desku

Pro vaření na otevřeném plamenu jsou vhodné jen ty hrnce a pánve, kterým nevadí vysoké teploty. Materiály jako lité železo, hliník, ušlechtilá ocel a tradiční železné pánve jsou ideální. Pánve s teflonovým povrchem nejsou pro plynové sporáky vhodné, protože jejich povrch není přizpůsobený teplotám vyšším než 250 °C. Místo toho raději používejte nádobí s keramickým povrchem. Ve srovnání s indukcí a sklokeramickou deskou mají plynové sporáky tu výhodu, že hrnce a pánve nemusí mít rovné dno.

Nádobí na plynovou desku

Ukázat další tipy
sklokeramická varná deska

Nádobí na sklokeramickou varnou desku

Kdo v kuchyni vsadí na klasickou sklokeramickou desku, je ve výběru pánví a hrnců flexibilní: u ní totiž neexistují omezení, co se týká výběru materiálu. Dbejte ale na to, aby nádobí vždy vyplnilo velikost plotýnky a jeho dno stejně jako u indukce kompletně přiléhalo na desku. Protože už jen při jednom centimetru volné plochy uniká až 30 % energie a teplo se optimálně nepřenáší na nádobí.

Nádobí na sklokeramickou desku

Ukázat další tipy

Nádobí na elektrickou varnou desku

Klasickou elektrickou varnou desku známe asi všichni. Pro někoho je to trochu retro, jiný si bez ní vaření neumí představit. Na elektrickou varnou desku a elektrický vařič se hodí všechny běžné typy nádobí. Hrnce a pánve přijímají teplo z plotýnek a rozehřívají se. Elektrický sporák se sice delší dobu zahřívá, ale na druhou stranu pak déle udrží teplo, i když už je vypnutý, takže jídlo výborně „dojde“.

Vhodne na varne desky

Hrnce a pánve vhodné pro všechny druhy varných desek

Ukázat další tipy