Nejen pro milovníky čokolády–s tímto jednoduchým návodem si vykouzlíte malou sladkou hostinu, kterou si vychutnáte s horkým nápojem a doslova se budete "rozplývat". Hotové zdobené čokoládové lžičky jsou také elegantním dárkem na poslední chvíli nebo se skvěle hodí i jako vánoční desert.
Ingredience a náčiní:
Tmavá nebo mléčná čokoláda podle chuti
K dozdobení a dochucení: posypka, květy, bílá čokoláda, atd.
Nejdříve nakrájejte čokoládu a opatrně ji rozpusťte ve vodní lázni. Jakmile je čokoláda pěkně tekutá, můžete do ní ponořit lžíci. Čokoládu na lžíci lze také úhledně upravit pomocí druhé lžíce. Poté položte lžíci (lžíce) na připravený tác.
Tip: Jako podklad pro sušení použijte pečicí papír.
2. Krok: Zdobení čokoládové lžíce
Ještě měkkou čokoládu můžete ozdobit – podle svého vkusu a chuti. Poté nechte vše ztuhnout na chladném místě nebo v lednici.
Tip: Zdobení bílou rozpuštěnou čokoládou doporučujeme provádět až poté, co základ trochu zaschne.
Nyní můžete čokoládové lžičky použít k ochucení mléka nebo kakaa. Čokoládu jednoduše rozpusťte v šálku s oblíbeným horkým nápojem – podle chuti můžete horký nápoj snadno dosladit. Pohodlně se usaďte a užívejte si sladké momenty!