Nákup on-line 24/7 Způsoby dopravy Vyzvednutí/rezervace Způsoby platby Výhody s HIT kartou Výprodejové trháky Aktuální akce

Ostré nože pro všechny druhy pečiva

Čerstvé nedělní housky, jemné plundrové pečivo k odpolední kávě nebo šťavnatý chléb s dobře opečenou kůrkou k večeři: chléb a pečivo najdeme v jídelníčku každý den, a dokonce slaví 16. října i svůj svátek. Velkým výběrem pečiva je proslulé Německo, proto není divu, že byl právě tam v roce 1931 vynalezen nůž na pečivo – přesněji řečeno vlnité ostří, které je pro něj typické. Stejně jako u pily je čepel zakončená zoubkovaným vlnitým ostřím. Někdy se proto nazývají i pilkové nože. Díky rozloženému tlaku perfektně zvládnou dvě výzvy krájení chleba: nejprve překonat tvrdou kůrku a poté rovnoměrně rozkrojit měkkou střídu chleba.

Pilkové nože s jednoduchým & dvojitým vlnitým ostřím

U některých nožů je čepel broušená z obou stran, a disponují tak dokonce dvojitým vlnitým ostřím. Nože s jednoduchým vlnitým ostřím jsou vlnité asymetricky jen na jedné straně, čímž nůž při krájení snadno sklouzne šikmo. Vlnitá ostří mají dlouhou životnost, ale v případě potřeby se dají dobrousit vhodným brouskem na nože. Kromě zvláštního ostří je pro nože na chleba typická i dlouhá čepel. Průměrná délka bývá 20 až 30 cm, což je praktické pro krájení větších bochníků nebo baget. Při krájení stačí jen několik pohybů, proto se kůrka neroztřepí. Pro menší pečivo jsou ovšem praktičtější menší nože na pečivo.

Nůž s vlnitým ostřím pro chleba, ovoce & zeleninu

Nože na chleba umí víc než jen perfektně rozkrojit pečivo. Jako specialista na kůrky se totiž hodí i pro krájení pečeně. Stejně tak jsou vhodné i pro tvrdé ovoce a zeleninu – třeba melouny, ananasy nebo zelí – rozkrojí bez rozmačkání a vynaložení většího úsilí. Nůž na chléb z nerezové ušlechtilé oceli patří do každé kuchyně. XXXLutz e-shop nabízí široký výběr nožů na pečivo v nejlepší kvalitě a s dlouhověkým vlnitým ostřím. Vyberte si ten nejlepší do své kuchyně!