Nákup on-line Způsoby dopravy Osobní vyzvednutí/rezervace Způsoby platby Výhody s Hit kartou Výprodejové trháky Aktuální akce
Pekáč značky Riess v černé

Pekáče pro pečené dobroty

Vně křupavé, uvnitř šťavnaté? Milovníci české kuchyně a masa jako hovězí či vepřové pečeně a kuřete se neobejdou bez pekáče. Ten se totiž výborně hodí k pečení a dušení masa i ryb, navíc ho lze použít jak na sporáku, tak v troubě.

Pekáče, které fungují na všech druzích sporáku, se vyrábí hlavně z litého železa (litiny) nebo ušlechtilé oceli. Kromě toho existují i pekáče se smaltovaným nebo keramickým povrchem, které jsou vhodné pro sklokeramickou desku, plynový sporák i indukční vaření. Mezi tradiční výrobce patří WMF, Fissler.

Pekáče pro nedělní pečeni

I když během týdne není moc času na náročné pokrmy, tak nejpozději o víkendu nebo při významných příležitostech se vaří ve velkém. Na stůl se servíruje v neposlední řadě i tradiční nedělní pečeně. A k její přípravě nesmí v kuchyni chybět kvalitní pekáč. Ten sice není moc vysoký, ale díky silným stěnám a masivnímu dnu ukládá teplo a rovnoměrně ho rozděluje ze všech stran na připravovaný pokrm. Především pekáče z litého železa jsou v tomto nepřekonatelné. Pekáče s poklopem zase mají tu výhodu, že teplo a páru drží uvnitř. Díky tomu všechno zůstane hezky šťavnaté.

Pekáče pro sporák & troubu

Vně křupavé s hnědou kůrkou a uvnitř šťavnaté a jemné. Pekáče se postarají o nezapomenutelnou vůni a perfektní konzistenci pokrmů. Větší kousky masa je nejlepší nejdříve osmahnout na sporáku a poté šetrně dodělat v troubě. Pro tyto dva kroky můžete použít stejný pekáč. U mnohých sporáků lze zapnout plotýnku extra pro pekáče. Není vhodný ale jen na maso nebo ryby, radost udělá i vegetariánům. Stejně jako v zapékacích mísách se v něm podaří zelenina i zapečené pokrmy nebo dokonce vlastní chléb.

Pekáč na kuře & další – specialisté mezi pekáči

Kdo chce péct drůbež jako husu nebo krocena v jednom kuse, potřebuje pekáč o objemu 9 litrů. V ostatních případech vystačí pro 4 osoby pekáč o objemu asi 5 litrů. Na pečené kuře existuje dokonce speciální pekáč s vysokým nástavcem uprostřed, na který se kuře napíchne. Tak se krásně opeče ze všech stran do křupava a šťáva se shromáždí na dně pekáče. Ať už hledáte pekáč na kuře, nebo klasický pekáč z litiny: pořiďte si ho v e-shopu XXXLutz a zaručeně se vám podaří ta nejlepší pečeně!